1. 6. 2008

Oslávili sme deň detí na Juhu


Slnečný deň, úsmev na tvárach detí a pot na čelách všetkých rodičov, starých rodičov a organizátorov. Aj takto by sme mohli stručne popísať prvý ročník osláv dňa detí na sídlisku Juh v Malackách, ktorý sa konal (včera) 31. mája 2008 pod názvom MDD - Malacké Deti Deťom.

Cieľom tohoto podujatia bolo nielen osláviť deň detí ale najmä ukázať, že obyvatelia (rodičia) sídliska Juh v Malackách sa vedia zabaviť a vytvárať pre svoje deti vhodné podmienky na ich zdravý vývoj.

Priebeh celého podujatia ale najmä radosť detí z prezentácií hostí (hasiči, policajti, samurajovia), mnohých súťaží ako aj záverečnej tomboly boli dôkazom toho, že sa nám to podarilo. Dokonca ani vysoké horúčavy nemali na deti negatívny vplyv - to skôr mi rodičia sme mali čo robiť aby sme to zvládli. Pre všetky deti, ktoré sa zapojili do súťažných disciplín bolo pripravené výdatné občerstvenie a sladké odmeny.
Do súťaží sa zapojilo presne 148 detí!

Úspešný priebeh podujatia by však nebolo možné zvládnuť bez spolupráce s našimi partnermi. Preto chceme poďakovať hosťom, ktorý pripravili pre naše deti veľmi zaujímavé prezentácie, a to:
  • Záchrannému a hasičskému zboru z Malaciek;
  • Dobrovoľnému hasičskému zboru z Malaciek a mladým hasičom "Plameň" z Veľkých Levár a Lozorna;
  • Mestskej polícii z Malaciek;
  • a Samurajom z Pezinka a Piešťan, ktorý nám zároveň výrazne pomohli aj pri priebehu podujatia;
Naše poďakovanie samozrejme patrí aj našim sponzorom. Preto ďakujeme:
a mediálnemu partnerovi:
A na záver, ale nie v poslednom rade, patrí naše poďakovanie všetkým rodičom, starým rodičom a priateľom (čítajte kto nám pomohol), ktorý nám pomohli pri realizácii tohoto podujatia. Zaujímavosťou je, že to neboli iba rodičia z nášho sídliska ale aj rodičia a priatelia z Bratislavy, Lozorna, Piešťan, Pezinka a Kostolišťa.

A teraz to najdôležitejšie!

Cieľom tohto podujatia bolo aj vyzbierať hračky a športové potreby, ktoré už naše deti nepotrebujú, pre deti z Detského domova Macejko v Malackách. Priamo na podujatí sa nám podarilo vyzbierať približne jedno plné vrece takýchto darčekov a športových potrieb pre deti z detského domova.

Odovzdanie týchto darčekov plánujme na budúci týždeň, najneskôr 4. júna 2008. Preto ak máte záujem pomôcť deťom z detského domova, tak nás môžete kontaktovať na: sidlisko.juh @ gmail.com.

A teraz to najzaujímavejšie!

Pripravili sme pre Vás aj fotografie a videá z prvého ročníka MDD - Malacké Deti Deťom. Pozrite si preto ako vaše ratolesti súťažili a ako sme sa mi rodičia potili :D:

Ďakujeme všetkým, ktorí akokoľvek prispeli k radosti našich detí zo sídliska Juh v Malackách.

Napíšte váš názor.

Napíšte nám ako sa vám páčilo na oslavách dňa detí - pridajte svoj komentár tu.

5 komentárov:

Unknown povedal(a)...

V mene nas vsetkych chcem podakovat hlavne tym, ktori niesu z nasho sidliska a predsa nam pomohli. Preto dakujem aj za vas:

* Soni Kuklovskej - Kostoliste
* tete Kvacekovej - mamka Danky Slobodovej - Bratislava
* Denise - sestra Danky Slobodovej - Lozorno
* Mirovi Schlesingerovi - Pezinok a jeho zverencom Lukasovi a Filipovi z Piestan (samuraji)
* Petovi a Majke Hanakovcom (za ceny pre deti a darceky pre detsky domov) - Bratislava

Zaroven chcem podakovat aj vsetkym vam (rodicom), bez ktorych by tento den nebolo mozne zrealizovat. Preto dakujem rodinam:

* Slobodovcom
* Juhasovcom
* Mangerovcom
* Skutovcom
* Halcinovcom

SUPER DAKUJEME! Patri vam vsetkym velka poklona!

Unknown povedal(a)...

je vynikajuce, ze su ludia, ktori pre nase deti v tento den nieco zorganizovali...dakujem vsetkym organizatorom a verim, ze takychto akcii bude na nasom sidlisku viac aj po ine dni...vdaka este raz

MS povedal(a)...

Aj my sme sa zúčastnili tohto skvelého dňa MDD a sme radi že sa podarilo zorganizovať takúto akciu zameranú pre deti. Bolo vidieť že deti sa naozaj bavili a v skvelej zábave vydržali aj napriek tomu teplu až do konca. Vystúpenie samurajov bolo úchvatné. Bol by som rád keby bolo takýchto akcií viac. Od vtedy čo sme sa sem prisťahovali tu nebola žiadna podobná akcia. Bolo to super, ďakujeme.

Anonymný povedal(a)...

Nuž názor na oslavy dňa deti v Malackách pracujem s mládežou od roku 1993 kedy som založil v našej obci turistický oddiel mládeže tak že trochu viem o práci pre deti a mládež. Práve preto snímam ten pomyselný klobúk z hlavy pred ľuďmi ako ste VY ktorí dokážete v dnešnej dobe usporiadať takéto akcie. Dnes keď sa skôr každý stará o seba o svoj blahobyt a nezaujíma ho život suseda tak to stoji za POCHVALU !Isto je potreba ďakovať sponzorom, organizáciam ktoré pomohli ale HLAVNE poďakovať organizátorom, rodičom a v nemalej miere samotným deťom - prajem vám veľa optimizmu a elánu do ďalších ročníkov MDD. Skúsime podľa vašho vzoru niečo podobné zorganizovať na budúci rok aj v mojej obci - Margecany Jozef Halcin st.

Anonymný povedal(a)...

V prvom rade chválim organizátorov za výborne zvládnutú koordináciu akcie. Bolo to znova na kvalitnej úrovni a navyše aj darčekov i pitného režimu pre deti v horúcom počasí bolo dosť.
Okrem toho, ako jeden z tých, ktorí Vám prišli spraviť vystúpenie ešte vyzdvihujem pomoc jedného pomocníka: Dominika z Pezinka - skvelého bojovníka v maskáčoch, ktorý prišiel so samurajmi ;o)
A na záver len toľko, že sme radi prišli a radi prídeme aj nabudúce, ak nás Jozef pozve. Veľa úspechov vám praje....
Miro